info@autonovosti.com
Novosti

Bentley Bentayga Diesel nije više u ponudi za evropsko tržište

367pregleda

Bentley je zbog novih evropskih normi o emisiji izduvnih gasova i svojih strateških planova o budućoj elektrifikaciji odlučio da iz svoje ponude na Starom kontinentu izbaci Bentaygu Diesel. Takođe treba imati u vidu i činjenicu da je ova verzija i najmanje popularna kod kupaca ovog luksuznog SUV-a.

Bentayga Diesel je inače predstavljena prije samo godinu dana, i to sa 4,0 litarskim V8 dizelašem koji razvija 320 kW/435KS i 900 Nm obrtnog momenta. Iako se povlači sa evropskog tržišta, Bentayga Diesel će ostati u ponudi na 13 drugih tržišta, među njima u Australiji, Rusiji i Južnoj Africi.

Takođe, Bentley je početkom ove godine ponudio i Bentaygu Hybrid, sa kopmbinacijom 3,0 litarskog V6 benzinca i elektromotora (moguća je i vožnja samo na struju, i to do 50 km).

 

autoblog.rs


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW