info@autonovosti.com
Bentley Continental GT V8
Automobili

Bentley Continental GT V8

100pregleda

Bentley je krajem 2017. prvo predstavio novi Continental GT u Coupe izdanju, a zatim je prošle godine stigla i njegova Cabrio verzija sa električnim sklopivim mekim krovom (otvara se inače za 19 sekundi, pri brzinama do 50 km/h).

Bentley Continental GT V8

Obije karoserijske verzije novog Continentala GT su na početku bile dostupne samo sa 6,0 litarskim W12 biturbo motorom sa 467 kW/635KS i 900 Nm, ali sada je ponudu dopunio i V8 motor.

U pitanju je 4,0 litarski biturbo V8 motor sa 550KS i 770 Nm (u paru sa osmostepenim automatskim mjenjačem i pogonom na sva četiri točka), dovoljno za maksimalnih 318 km/h i za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 4,0 sekunde (4,1 s kod Cabrio verzije).

Ovdje treba podsjetiti da je prednja osovina kod novog Continentala GT pomjerena unaprijed za 135 mm (što je omogućilo dužu haubu i niži nos), kao i to da je međuosovinsko rastojanje duže za 110 mm (auto je inače i širi za 25 mm u poređenju sa starim modelom). Što se točkova tiče, kupci mogu da biraju više modela, od 20 pa sve do 22 inča.

Sve to uz najkvalitetnije materijale i (pre)bogatu opremu. Između ostalog treba pomenuti 12.3-inčni ekran infotainment sistema, LED-Matrix svjetla, kao i sisteme Dynamic Ride i Anti-Roll-Sistem.

Posebna pažnja je opet posvećena audio sistemu, pa tako standardni od 650 vati ima 10 zvučnika.

Na kraju, Bentley Continental GT V8 će prvo dobiti američki kupci (u trećem kvartalu ove godine), dok će ostali morati da sačekaju prvi kvartal 2020.

 

autoblog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.