info@autonovosti.com
BMW M5 Edition 35 Years
Automobili

BMW M5 Edition 35 Years

536pregleda

BMW-ov model M5 je veoma popularan na tržištu sportskih sedana, a njegova istorija je počela prije 35 godina. Zato je njemački gigant u čast ovog modela pripremio specijalni M5 Edition 35 Years.

Kako bi ostvario svoj naum, bavarski proizvođač je mobilizovao svoju BMW Individual grupu. Svi automobili će biti lakirani u specijalnu BMW Individual Frozen Dark Gray II sivu mat boju koju prate ekskluzivni 20-inčni M točkovi u Graphite Grey sivoj boji sa Y krakovima. Kočiona kliješta su takođe tamna sa slojem sjajne crne boje. Oznake na zadnjem dijelu automobila su uklonjenje kako bi automobil izgledao elegantnije.

Da se radi o specijalnom modelu je naznačeno u unutrašnjosti u kojoj su M Sport sjedišta presvučena BMW Individual Merino crnom kožom, a bež konac pravi interesantan kontrast. Na centralnoj konzoli su zlatni ukrasi s natpisom “M5 Edition 35 Years” u bijeloj boji. Detalji zlatne boje su i na instrument tabli, kao i na panelima vrata kao i pločicama na pragovima.

BMW će proizvesti 350 primjeraka specijalnog modela, a svi će biti bazirani na M5 Competition paketu. To znači da će ih pokretati 4,4 litarski V8 motor koji će isporučivati 625KS, a snaga će se prenositi na sva četiri točka preko osmostepenog automatskog mjenjača.

Kupci će standardno dobiti inače opcione Executive Package i M Driver’s Package pakete.

 

autoblog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW