info@autonovosti.com
CG Auto Moto SportSport

Brdska auto trka Kotor – Trojica 26. i 27. maja

1.73Kpregleda

Međunarodna brdska auto trka Kotor – Trojica 2018, u organizaciji AMSK “Blažo Smiljanić”- Kotor, održaće se 26. i 27. maja uz podršku generalnog sponzora Opštine Kotor, saopštili su organizatori.

Kako su naveli, ovogodišnja trka se boduje za prvenstvo FIA Centralno evropske zone, Hrvatske i Crne Gore, a posvećena je njenom idejnom tvorcu Tripu Bukilici. Bukilica je bio na čelu kluba od 1994. do 2018, i za čije je vrijeme klub ostvario najveće rezultate.

Direktor trke Slavko Tujković kazao je da je prije 70 godina na stazi Kotor – Njeguši organizovana prva međunarodna trka, te da je ideja Tripa Bukilice bila da ovu manifestaciju pretvori u trku za šampionat Evrope.

“Nastavili smo tim putem i sigurni smo da ćemo u narednom periodu ostvariti njegovu ideju. Međunarodna brdska auto trka Kotor – Trojica je, u posljednje dvije godine, brojala između 120 i 130 takmičara iz 14 država, te i ove godine očekujemo dobar odziv”, naveo je on.

Tujković je istakao da je i ove godine najveća pažnja posvećena sigurnosti kako učesnika trke tako i publike.

“Na planu sigurnosti cjelokupnog događaja angažovan je tim licenciranih stručnjaka iza kojeg stoje godine kvalitetnog rada i iskustva. Naša trka je kako od lokalnog tako i od državnog značaja, jer je posjeti preko dvije hiljade ljudi iz zemalja u region, a u samoj organizaciji trke učestvuje više od 200 ljudi”, naglasio je Tujković.

Tujković je kazao da organizacija jednog takvog događaja iziskuje značajna materijalna sredstva.

“Nažalost automobilizam funkcioniše na nivou klubova, pa organizacija ovakvih događaja nije jednostavna iz razloga što ne postoji savez, te ministarstvo sporta ne može da nam pruži punu podršku. Nakon donošenja novog zakona o sportu, nadamo se da ćemo oformiti savez i ovom trofejnom sportu vratiti status koji i zaslužuje”, poručio je Tujković.

Direktor trke je istakao da će za AMSK “Blažo Smiljanić” i ove godine voziti legendarni jugoslovenski i crnogorski vozač Željko Bato Banićević.

Tehnički prijem i verifikacija za međunarodnu auto trku Kotor – Trojica obaviće se 25. maja od 12.00 do 19.00 sati, a vanredni tehnički pregled zakazan je za 26. maj od 8.00 – 8.30.

U subotu, u 12.00 sati je prva trening trka, a 30 minuta nakon završetka prve počeće druga. Svečano otvaranje trke je u nedjelju, 27.maja, u 10.45 sati, prva trka zakazana je za 11.00 sati, a druga 30 minuta po završetku prve. Zatvaranje staze za redovan saobraćaj i 26. i 27. maja biće od 8.30 sati pa do završetka trke.

Podsjećaju da je AMSK “Blažo Smiljanić” – Kotor na ovogodišnjoj prvoj trci u Podima osvojio prvo mjesto u generalnom plasmanu.

 

portalanalitika.me

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW