info@autonovosti.com
Video

Najava za film Ford v. Ferrari (VIDEO)

491pregleda

Prije šest godina u bioskopima se prikazivao film Rush (Trka života) koji se bavio rivalstvom Jamesa Hunta i Nikija Laude, a sada je objavljen teaser za prvi automobiliski film, nakon 2013, koji bi mogao da stane u istu rečenicu s Rushom.

Naslov ovog filma, baziranog na istinitom događaju, jeste Ford v. Ferrari, glavne uloge pripadaju Mattu Damonu (Carroll Shelby) i Christianu Baleu (Ken Miles), a tema je Fordova želja za razvojem automobila koji će pobijediti Ferrari na Le Manu 1966.

Naravno, riječ je o modelu Ford GT40. Ako kojim slučajem ne znate kako je ta trka završila nećemo vam ni mi otkrivati kraj. U svakom slučaju biće zanimljivo vidjeti ekranizaciju razvojnog procesa koji je stajao iz ovog automobila. Nažalost, na početak prikazivanja ćemo još malo da sačekamo jer Ford v. Ferrari u bioskope stiže sredinom novembra.

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW