info@autonovosti.com
Novosti

Zabranjen uvoz polovnih automobila starijih od 10 godina u Bosni i Hercegovini

bih zabranila uvoz polovnih automobila starijih od 10 godina
173pregleda

Bosna i Hercegovina je zabranila uvoz polovnih automobila starijih od 10 godina, sa standardom Euro 4. U BiH će se uskoro moći uvoziti samo automobili sa minimum Euro 5 standardom.

U 2018. u BiH je uvezeno 82.905 automobila, od čega su 72.380 polovna vozila. Oko 80 odsto registrovanih automobila u BiH je starije od deset godina, što BiH čini zemljom s najstarijim voznim parkom u Evropi.

Prema novoj Odluci o najnižim tehničkim zahtijevima za novoproizvedena i korišćena vozila, u BiH će biti moguće uvesti polovne automobile samo ukoliko ispunjavaju standard Euro 5 i nova vozila s Euro 6 motorom.

 

klix.ba

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW