info@autonovosti.com
AutomobiliNovosti

Dacia Grand Duster sa 7 sjedišta?

1.03Kpregleda

Premijera nove generacije Dacije Duster se po ranijim najavama šefa dizajna u Renault grupi Laurensa van den Ackera može očekivati tokom sledeće godine, a sem standardne verzije sa 5 sjedišta u planu je i produžena Grand Duster varijanta za 7 putnika (pojaviće se tokom 2018. godine).

Novu generaciju Dustera će u svakom slučaju karakterisati moderniji dizajn, prostraniji enterijer sa kvalitetnijim materijalima, bolja oprema, povećana bezbjednost, kao i pomenuta Grand Duster verzija sa tri reda sjedišta.

Grand Duster će navodno koristiti modifikovanu platformu sadašnjeg Dustera sa 5 sjedišta, ali naravno sa produženim međuosovinskim rastojanjem

-autonovosti.me-2

Dužina te Grand Duster varijante će iznositi oko 470 cm, što će biti za nekih 20 cm duže od standardne verzije sa 5 sjedišta koja će naime porasti sa sadašnjih 430 cm na oko 450 cm.

Zapremina prtljažnika kod novog Dustera sa 5 sjedišta će iznositi oko 500, a kod Grand Dustera oko 650 litara.

U paleti motora se očekuju benzinci i dizelaši, sa do 130KS. To znači da bi Duster trebalo da dobije i Renaultov 1.6 dCi dizel agregat sa 130 konja.

Kao i sada, ponovo će se nuditi varijante sa 4×2 i 4×4 pogonom, i to vjerovatno samo u kombinaciji sa šestostepenim manuelnim mjenjačem.

Prvi Duster je inače predstavljen na sajmu automobila u Ženevi 2010. godine (s tim što su prve slike objavljene krajem 2009.), dok je u septembru 2013. godine blago dotjeran kada je dobio modifikovani prednji dio i redizajniranu unutrašnjost, a u paleti motora se našao i 1.2 TCe benzinac.

 

auto.blog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW