info@autonovosti.com
KamioniKomercijalna vozila

DAF proizveo 400.000 kamiona u Velikoj Britaniji

1.19Kpregleda

Leyland Trucks je je britanski ogranak poznate kompanije DAF. Ovaj proizvodni pogon počeo je sa radom 1980. godine, od kada je proizveo i isporučio 400.000 kamiona. Jubilarni 400.000. primjerak je tegljač DAF XF 460 FTP, namijenjen kupcu Carr’s Flour iz mjesta Silloth, smještenog na sjeverozapadnom dijelu Ostrva.

Carr’s Flour je renomirani dobavljač pšenice poznat na domaćem i međunarodnom tržištu, te dostavlja mlinarske proizvode velikom broju kupaca, nezavisnih pekara i kompanija koje se bave maloprodajom prehrambenih proizvoda.

DAF

Carr’s Flour posjeduje vrhunske instalacije, koje na godišnjem nivou prerade 300.000 tona pšenice, a za regionalnu distribuciju se oslanja na flotu od 30 kamiona, uglavnom DAF CF i XF modela.

“Ponosan sam što koristimo kamione DAF”, rekao je Steven Mattinson, transport menadžer u Carr’s Fluor i dodaje: “Moja firma već dugi niz godina koristi kamione proizvedene u Velikoj Britaniji, a fantastično je vidjeti kako Leyland Trucks napreduje danas. Kamioni DAF su izgrađeni prema najvišim standardima kvalitete. Napravljeni su da traju i nude najveću efikasnost kroz niske operativne troškove.”

Objekat Leyland Trucks počeo je s radom 1980. godine i jedan je od vodećih britanskih proizvodnih pogona. To je centar za proizvodnju popularnog modela DAF LF, distribucionog kamiona, a tu se proizvode i modeli DAF CF i XF sa upravljačem na desnoj strani, namijenjeni domaćem tržištu.

“Proizvodnja 400.000. vozila značajan je korak za kompaniju”, rekao je generalni direktor Leyland Trucks, Bryan Sitko. “To je prije svega priznanje za gotovo 1.000 radnika, koji svojim kupcima isporučuju kamione najvišeg kvaliteta.”

proauto.ba
Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW