info@autonovosti.com
charge mustang
Automobili

Električni Ford Mustang dolazi na Goodwood Festival of Speed

1.59Kpregleda

Ford trenutno radi na razvoju električnog crossover modela koji će biti inspirisan dizajnom modernog Mustanga. Ukoliko ste pak ljubitelj klasičnog izgleda legendarnog automobila, a želite da doprinesete očuvanju životne sredine onda je možda ovaj Mustang pravo riješenje za vas.

charge mustang

Električni Mustang koji imate priliku da vidite je djelo britanske kompanije Charge i biće predstavljen na predstojećem događaju Goodwood festival of Speed.

charge mustang

Charge koristi licencirane, moderne školjke, kao bazu za svoj električni Mustang, što znači da ne sjeku i uništavaju autentične modele iz 1960. kako bi kreirali ovaj “zeleni muscle car.” Automobil spolja izgleda agresivno. Tu je “grba” na haubi, prednji masivni grill, LED svjetla, spojler na zadnjem dijelu…

charge mustang

U unutrašnjosti je dominantan veliki tablet, sličan onom u Tesla automobilima, putem kojeg vozač može kontrolisati modove vožnje, uključivati ili isključivati pogon na sva četiri točka, podešavati suspenziju, kao i još mnoštvo stvari.

charge mustang

Umjesto standardnog V8 motora, ovaj Mustang pokreću elektromotori, na svakom točku po jedan. Snaga koju razvija je 563 konja sa 1200 Nm obrtnog momenta. Baterija je kapaciteta 64 kWh.Charge navodi da njihov Mustang može da od 0-100 km/h stigne za 3,99 sekundi i da dostigne maksimalnu brzinu od 240 km/h. Autonomija je oko 320 kilometara.

charge mustang

Prema informacijama sa sajta biće dostupno samo 499 primjeraka ovog električnog Mustanga i već je moguće rezervisati svoj primjerak. Početna cijena je 300.000 funti.


Pogledajte i VIDEO:

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW