info@autonovosti.com
AutomobiliZanimljivosti

Ferrari FXX na aukciji u Montereju

1.02Kpregleda

Ferrari FXX je superautomobil italijanskog proizvođača koji je kreiran samo kako bi bio vožen na stazi. Kada se pojavio samo su odabrani mogli da postanu vlasnici ove zvijeri.

Sredinom avgusta na RM Sotheby’s aukciji u Montereju biće ponuđen ovaj Ferrari FXX, koji će moći da kupe i bogati kolekcionari koji nisu mogli da se “dočepaju” svog primjerka kada se pojavio na automobilskoj sceni.

Ferrari je napravio samo 30 primjeraka modela FXX, svaki pokretan atmosferskim V12 motorom zapremine 6,3 litra snage 789 konja.

Ovaj FXX  dolazi u cvenoj boji sa bijelim kontrasnim detaljima. Unutrašnjost obiluje sa mnoštvo detalja od karbona, volan je presvučen u alkantaru, sportska trkačka sjedišta sa crvenim pojasevima, digitalna instrument tabla.

Slike pokazuju da uz automobil ide i set rezervnih točkova, razni alati i oprema za trke. Pretpostavljamo da će novom vlasniku automobila biti dozvoljeno da se pridruži ekskluzivnom XSS programu kompanije Ferrari i da će imati mogućnost da vozi automobil na privatnim događajima širom svijeta.

Za sad nisu poznati detalji o mogućpj cijeni koju može postići na aukciji.

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW