info@autonovosti.com
legacy overland range rover
Automobili

Legacy Overland Range Rover

494pregleda

Najnovija kreacija Legacy Overland-a je ovaj Range Rover Classic sa dvoje vrata, uljepšan nekim modernim detaljima, ali ipak ostao vjeran svojim korijenima.

Majstori iz Legacy Overland-a su kombinovali šasiju iz Suffix B modela, školjku od donorskog automobila iz 1983. godine, 3.5-litarski V8 motor iz 1983-85MY i ručni mjenjač sa pet brzina iz kasnih 1980-ih.

legacy overland range rover

Pored toga tu su i nove disk kočnice naprijed i pozadi sa pletenim čeličnim crijevima, 16-inčni sjajni crni točkovi sa BF Goodrich A / T gumama, kao i zaštitna metalna ploča ispod prednjeg dijela.

legacy overland range rover

Ovaj Range Rover je ofarban u Ardennes metalik zelenu boju i dolazi sa potpuno obnovljenim i ručno izrađenim enterijerom sa bež kožom, kožnim volanom, Pioneer Bluetooth audio sistemom, klima uređajem i još mnogo toga. LED farovi i kao svjetla iznad vjetrobranskog stakla takođe su dio paketa.

legacy overland range rover

legacy overland range rover

legacy overland range rover

3,5-litarski V8 motor prvobitno je imao samo 130 KS, a kasnije verzije su imale zapreminu od 3,9 litara i snagu od 182 KS. Legacy Overland Range Rover koristi 3,5-litarsku jedinicu sa dva SU karburatora.

legacy overland range rover

Originalni Range Rover je bio jedan od prvih luksuznih SUV vozila na svijetu, nudeći udobnost i na cesti i van nje, zadržavajući klasične Land Rover terenske sposobnosti. Ovaj potpuno obnovljeni primjerak iz Legacy Overland-a odaje počast prvobitnoj misiji klasičnog SUV-a.

legacy overland range rover

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW