info@autonovosti.com
Emory Porsche 356 Outlaw
Automobili

Emory Porsche 356 Outlaw

1.53Kpregleda

Nije neka tajna da je Emory Motorsports uz Singer najozbiljniji i najinventivniji tjuner vazduhom hlađenih Porschea. Nedavno su uspjeli da uguraju pogon na sve točkove u 356 -icu, ali sada su otišli još dalje – sve do Le Mana!

Budimo iskreni, ovo je najluđi 356 ikada obrađen. Bukvalno nema konkurenciju, ni vizuelno ni što se tiče performansi – Rod Emory i njegovi specijalci su iz 356B T5 coupea iz 1960. s trulim podvozjem i zdravim krovom stvorili Darth Vadera među Porscheima – u saradnji s legendom zvanom MOMO. Ta saradnja je morala da proizvede nešto posebno, zar ne?

Nije lako biti Outlaw

Ideja je nastala prije sedam godina, a u samu realizaciju se krenulo prije četiri – zašto toliko mnogo vremena? Zato jer su inspiracija za ovaj projekat 935-ice iz 1970-ih, a Rod je želio da zadrža Emory 356 Outlaw styling. Spojiti te dvije legende je na prvi pogled nemoguća misija, ali Rod Emory je ispao pravi Ethan Hunt – njegov prijatelj Greg Macey je idejnu skicu stavio na Instagram, reagovao je MOMO i dogovorena je saradnja!

Pošto je Emory Motorsports nedavno uspio da složi pomenuti 356 C4S s pogonom na sve točkove imali su uvid u tehnološki vremenski skok u budućnost od 35 g., koliko dijeli 356 -icu i 935 -icu vjerovatno najuspješnije sportske modele svog vremena. Emoryjevi “udarači” aluminijumskih ploča su odradili sjajan posao – odvojivi prednji i zadnji dio su djelo njihovih presa i čekića – uključujući i predivne lukove oko točkova koji smanjuju turbulencije vazduha.

Podvozje je hibridno – 356/964, s nešto povećanim međuosovinskim rastojanjem, a u zadnji dio je montirana zvijezda cijele priče – Emory-Rothsport twin-turbo Outlaw-4 bokser s nevjerovatnih 393 KS – na samo 884 kg ukupne težine ovog nabildovanog vozila. Motor je baziran na Porschevom 3,6 l motoru iz 1990.-ih, uz RSR -ima inspirisan twin-turbo sistem sa dvije Garrett GT28R turbine. Baš kao na 935, postoji velika ručica na konzoli za regulaciju boosta…gadžet godine.

Kočnice su pozjmljene s 964 (plus Coleman Racing rotori), baš kao i sistem upravljanja bez serva, a Pirelli P Zero gume se nalaze na unikatnim MOMO Heritage točkovima. MOMO je zaslužan i za 911 RSR Prototipo volan s naizgled second hand lookom, baš kao i ručica mjenjača, kao identična onoj na 917. Potpuni racing ugođaj naglašavaju replike RSR sjedišta s MOMO logom i trkačkim pojasevima u pet tačaka, plus predivne Tilton/MOMO pedale. Da bi sve bilo u stilu, dodat je i Emoryjev zaštitni kavez.

Vjerovatno najbolji podsjetnik na dominantne Porschee 1970-ih je stakloplastika boje ćilibara, tako odmah spojiva s 917 i 935, a za bolju zvučnu izolaciju je korišćena gumirana Hardura, nautički materijal takođe poznat iz Porscheovih GT-a.


Pogledajte i VIDEO:

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW