info@autonovosti.com
Nautika

EXPLOSION MARINE X44 – GUMENJAK SA 1000 KS!

3.81Kpregleda

Pre samo 4 godine X44 je bio samo jedna inovativna ideja obećana svima da bi danas to postala stvarnost koja je u sebi objedinila više od 10 godina iskustva, istraživanja i eksperimentisanja. Napravljeno je plovilo prije svega za mirno i bezbjedno uživanje na moru ali koje jednako impresionira svojom pojavom i performansama.

I dok se ostali proizvođači gumenjaka trude da se nametnu potencijalnim kupcima neobičnim oblicima i bojama na ovom je pored impresivne pojave akcenet prije svega stavljen na maksimalan kvalitet i to u svakom detalju.

EXPLOSION-MARINE-X44-autonovosti.me-6

”Umjesto običnog, predvidivog plovila sa obiljem dekorativne opreme i spektakularnih materijala, odlučili smo se za novi proizvod zasnovan na novoj tehnologiji zajedno sa umješnošću italijanskih majstora i pažnji koja je posvećena svakom detalju.”-kaže proizvođač ovog plovila, Tecnoresin Srl.

EXPLOSION-MARINE-X44-autonovosti.me-5

Kao što se i na samim fotografijama može vidjeti, pred nama je zaista fantastičan gumenjak koji svojim izgledom , funkcionalnošću, inovativnošću, komforom, ekskluzivitetom, eksplozivnošću ali jednako i sigurnošću prevazilazi sve standarde i za mnogo veća i luksuznija plovila.

EXPLOSION-MARINE-X44-autonovosti.me-7

Zavisno od toga kako želite da provedete vrijeme na brodu, njegova funkcionalnost vam pruža bezbroj mogućnosti. Sa dva odvojeno podesiva stola veličine 2 m2, zaista imate mogućnost da birate između mirne večere sa prijateljima, gledanje tv-a ili igranja ping-ponga!

Kokpit takođe može da se podesi tako da imate mogućnost korišćenja plovila za odlazak na pecanje, ronjenje, ili jednostavno uživanje u hladu tende. Ako pak volite da kuvate, na raspolaganju vam je blok opremljen sudoperom, frižiderom, zamrzivačem, pećnicom i grilom. Na kraju zar 25 m2 prostora sa pogledom na more nije dovoljno za organizovanje savršene aktivnosti na brodu.

EXPLOSION-MARINE-X44-autonovosti.me-8

Glavna ideja za konstruktore ovog plovila je bila OPEN koji će pružiti maksimalan kontakt sa prostorom koji ga okružuje ali bez žrtvovanja mogućnosti kratkih krstarenja. S toga su se odlučili za organizaciju prostora gdje se nudi prostrana vlasnička kabina sa krevetom od 2m, noćnim stočićem i TV–om za užitak u punoj privatnosti. Gostinska soba ima dva odvojena kreveta koji se lako pretvaraju u jedan veliki kada vam to zatreba.

EXPLOSION-MARINE-X44-autonovosti.me-9

Tu je potpuno opremljeno kupatilo sa odvojenom tuš kabinom. I sve to sa puno komfora i posebno rađenog namještaja uz neprevaziđen italijanski dizajn. Ništa na ovom plovilu nije ostalo prepušteno slučaju.

EXPLOSION-MARINE-X44-autonovosti.me-1

Možda su tvorci ovog, slobodno se može reći, pravog remek djela mogli napraviti i običniji, brži brod ili neki sa manje opreme, ali su se vodili mišlju da uz svu brzinu i užurbanost današnjeg načina života potencijalnom vlasniku ponude više uživanja uz svu funkcionalnost, komfor i udubnost jer plovidba treba da bude uživanje a kad pri ruci imate sve što vam može zatrebati, šta još treba da tražite od plovila.

EXPLOSION-MARINE-X44-autonovosti.me-3

Tehnološki, u izradi ovog plovila upotrebljeni su najnapredniji materijali poput infusion vinil ester smola kao i RTM sistema kalupa koji pruža mogućnost maksimalne kontrole estetike, debljine i čistoće materijala. To je rezultiralo nalaženjem na visoko poliranog gelcoat finiša i tamo gde ga inače na očekujete: od ormarića do pregrada da bi sve moglo biti pregledno i lako za održavanje.

EXPLOSION-MARINE-X44-autonovosti.me-4

Kada se sve uzme u obzir može se slobodno reći da nakon pojave ovog modela na tržištu više ništa neće biti kao prije kada su luksuzni gumenjaci u pitanju, jer X44 EXPLOSION postavlja nove standarde.

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE
Dužina preko svega: 13,50m
Širina: 4,55m
Maksimalna širina sa otvorenim bočnim platformama: 5,60m
Rezervoar pitke vode: 290 l
Rezervoar goriva: 1600 l
Motori: 3 vanbrodska do 1050KS
Kategorija projekta: CE B
Brodogradilište: TECNORESIN Srl
Dizajn: TECNORESIN Srl i Federico Gerna

 

 

 

smagazin.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW