info@autonovosti.com
Formula 1

F1: Magnusen mijenja Maldonada u Renaultu?

808pregleda

Mladi vozač Kevin Magnusen na putu je povratka u ‘najbrži cirkus’.

Prema navodima ‘Dejli Telegrafa’, 23-godišnji Danac najozbiljniji je kandidat da zamijeni kontroverznog Kolumbijca Pastora Maldonada u bolidu Lotus-Renoa. Izvor ‘F1Tudej.net’ tvrdi da je došlo do problema na relaciji između francuskog tima i Maldonadovog sponzora ‘PDVSA’, koji će najverovatnije kulminirati raskidom ugovora.

Ovakav rasplet događaja otvara vrata za Magnusena, za koga se očekuje da stavi paraf na ugovor tokom sledeće nedelje. Lotus-Reno je zakazao zvaničnu pormociju za 3. februar u Parizu. Za sada je sigurno da će se u prestonici Francuske, u svojstvu vozača, pojaviti bivši prvak GP2 serije Britanac Džojlon Palmer.

Magnusen je debitovao u karavanu Formule 1 2014. godine u ekipi Meklarena. Naredne sezone povučen je na poziciju test vozača, kako bi otvorio prostor za dvostrukog šampiona Fernanda Alonsa.

auto.blog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW