info@autonovosti.com
F1 novosti
Formula 1

F1 novosti

1.47Kpregleda

Ekleston: Dugoročna budućnost Njemačke neizvjesna

Kako piše Sport klub, supremo Formule 1 Berni Ekleston priznao je da ne zna da li će 2017. biti velike nagrade Njemačke.

Sledeće godine, trka u Hokenhajmu je u kalendaru, ali 2017. bi po tradiciji trebalo da bude na Nirburgringu, koji je u užasnoj finansijskoj situaciji i još odavno su rekli da nisu u stanju da organizuju F1 trku.

Samim tim, Eklestonu ostaju dva rješenja, ili da se VN Nemačke permanentno preseli u Hokenhajm, ili da ispadne s kalendara, što bi zaista bilo skandalozno.

“Ništa nije sigurno, ne znamo još ništa. Daleko je 2017. Evo, imam papir i olovku, ako imate neku pametnu ideju, odmah ću da je zapišem. Naravno da razumem tradiciju i sve, ali nije sve ni do nas”, rekao je Ekleston.

Hamilton o Rozbergu: Ne slažemo se, ali nema potrebe za razdvajanjem

Luis Hamilton, šampion Formule 1, priznao je danas da postoje nesuglasice sa timskim kolegom iz Mercedesa Nikom Rozbergom, ali da nema potrebe da se zbog toga razdvoje.

Šef tima Toto Volf izjavio je da će razmotriti da otpusti jednog od dvojice vozača ukoliko se nastavi tenzija.

“Nisam iznenađen zbog tih riječi, ali mislim da nije potrebno da se sastavi novi tim vozača. Odrasli smo ljudi i maksimalno radimo posao, a ne 90 ili 80 odsto svojih mogućnosti. Bilo je nekih razmimoilaženja između nas dvojice, ali ne može sve da bude savršeno. Siguran sam da možemo to da riješimo”, izjavio je Hamilton i dodao:

“Bili smo izuzetno uspješni prethodne dvije godine i mislim da može vrlo lako da se skrene sa pravog puta. Uvjek težimo perfekciji i da budemo najbolji, a vjerujem da ćemo poboljšati komunikaciju”.

Fetel: Nisam očekivao ovako dobru sezonu

Sebastijan Fetel je 2015. bio jedini koji je koliko-toliko mogao da se takmiči sa Mercedesima, a proglašen je i za najboljeg vozača od posjetilaca sajta crash.net

“Iskreno, nisam očekivao ovako dobru sezonu. Konačan rezultat je veoma dobar. Pobjede u Maleziji, Mađarskoj i Singapuru su nešto čega ću se sjećati cijelog života”

Ipak, Fetel ne želi da živi u iluzijama i zna da im predstoji veliki rad.

“Imamo još mnogo rada pred sobom, na svim aspektima. Iskreno, sada se radujem odmoru i činjenici da ću biti na jednom mjestu malo duže vrijeme. A onda predstoji težak rad”, rekao je Fetel.

Sportklub

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW