info@autonovosti.com
OldtajmeriZanimljivosti

Ferrari 250 GTO biće ponuđen na aukciji za 38,84 miliona eura

ferrari-250-gto-1952-by-scaglietti
1.61Kpregleda

Prije nešto više od nedelju dana pisali smo o nevjerovatnom rekordu koji je oboren kada je David Mac Neil keširao čak 68 miliona eura za legendarni Ferrari 250 GTO Series 1 “Christian Glaesel”. Podsjetimo, do tada je rekord iznosio 52 miliona eura koliko je jedan kolekcionar keširao takođe za Ferrari 250 GTO.

Iako su mnogi mislili da novi rekord neće biti oboren neko duže vrijeme, aukcijska kuća RM Sotheby’s je sada objavila da će na aukciji u Montereyu krajem avgusta ponuditi Ferrari 250 GTO iz 1962. godine po početnoj cijeni od 38,84 miliona eura. To je najveća početna cijena u kategoriji automobila ponuđenih na aukciji.

Znamo da se u Montereyu svake godine okupljaju brojni kolekcionari, pa se pretpostavlja da će nadmetanjem nekoliko zagriženih fanova iznos značajno porasti, a mnogi vjeruju da bi mogao i da obori novi rekord, čime bi postao najskuplji automobil na svijetu!

Konkretan primjerak je vožen na legendarnoj trci Targa Florio, a vozio ga je Edoardo Lualdi-Gabardi koji je u njemu osvojio italijanski GT šampionat 1962. godine. Nakon što je kupio novi GTO, Gabardi je ovaj primjerak prodao Gianniju Bulgariju (iz porodice zaslužne za istoimenu luksuznu marku). Automobil je nakon toga u vlasništvu imalo nekoliko kolekcionara, a zanimljivo je da nikad nije razbijen, što mu naravno danas između ostalog i značajno diže cijenu.

A kolika će konačna cijena tačno biti, znaćemo kroz dva mjeseca. Ovo samo dokazuje da su automobili odlična investicija. Ko ima neograničen budžet i “nos” za rijetke modele kojima će vrijednost samo da raste, može od njih itekako da profitira.

 

autoblog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW