info@autonovosti.com
Automobili

Gemballa Mirage Porsche Carrera GT

666pregleda

Iza naziva Mirage GT se krije dorađena Carrera GT, a u Gemballi su za posao oko jednog od najboljih Porscheovih modela svih vremena potrošili više od 1.000 radnih sati

Porsche je svoj čuveni dvosjed Carrera GT proizvodio od 2003. do 2007. godine. Napravili su samo 1.270 primjeraka, a jedna od specifičnosti njihovog “analognog remek djela“ je centralno smješteni 5,7 litarski atmosferski V10 motor sa “vrištećih” 612 konjskih snaga pri 8.000 obr/min koji se na zadnju osovinu distribuiraju posredstvom ručnog 6-stepenog mjenjača.

Vlasnik jednog od poslednjih primjeraka koji su napustili proizvodne pogone je došao na ideju da temeljno doradi svoj automobil, a posao je prepustio njemačkoj tjuning kompaniji Gemballa u kojoj su već dokazali da imaju i znanje i resurse koji su potrebni za dorađivanje Carrere GT (Type 980).

U Gemballi su za posao potrošili više od 1.000 radnih sati, a rezultat rada je Mirage GT koji i dalje pokreće atmosferski V10 motor. Više od 660 konjskih snaga i 630 Nm najvećeg obrtnog momenta je rezultat rekalibrisanja centralne upravljačke jedinice, modifikovanog sistema usisa vazduha i novog izduvnog sistema, a sve zajedno dovoljno je za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 3,7 sekundi i više od 335 km/h.

autoblog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW