info@autonovosti.com
Ginetta Akula
Automobili

Ginetta Akula

124pregleda

Mala britanska kompanija Ginetta je na sajmu u Ženevi otkrila i ime za svoj novi sportski model.

Sam automobil i specifikacije su predstavljeni javnosti još prošle nedelje, ali su ime i cijena ostali nepoznati sve do danas. Dakle, ovo je Ginetta Akula.

Ginetta Akula

Akula ima 6,0 litarski V8 atmosferski agregat sa oko 600KS (i 705 Nm), koji je razvijen i proizveden u Ginetti. Takođe, kompanija Ginetta je za ovaj 464 cm dugački automobil predvidjela i 6-stepeni sekvencijalni mjenjač i karoseriju od ugljeničnih vlakana.

Ginetta Akula

Poznato je i da će ovaj 1150 kg teški sportista (bez tečnosti) moći da postigne više od 200 milja na sat / 322 km/h, dok će se za zaustavljanje brinuti Alcon kočnice. Raspored težine je inače 49% naprijed / 51% nazad, dok su točkovi od 19 i 20 inča (gume Michelin Pilot Sport 4, dimenzija 275/35ZR19 napred i 305/30ZR20 nazad).

Prve isporuke Akule startuju u januaru 2020. godine, uz najavu da je za prvu godinu predviđena proizvodnja od samo 20 primjeraka (14 je već rezervisano), po cijeni koja će iznositi 340.000 funti.

Ginetta Akula

 

autoblog.rs


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.