info@autonovosti.com
AutomobiliZanimljivosti

Golf GTI G60 sa samo 52.000 kilometara na prodaju

3.21Kpregleda

Druga generacija VW Golfa uživa kultni status ne samo na našim prostorima nego i širom Evrope. Jer, malo koja generacija Golfa je nudila tako raznovrsnu ponudu različitih verzija, od terenca za slobodno vrijeme Country, preko luksuznog Carata do nekoliko sportskih GTI/Rallye verzija.

Jedan od tih rasnih sportista je VW Golf GTI G60, automobil koji je bio dostupan u periodu od 1988. do 1991. godine. Za pogon GTI-ja G60 je bio zadužen 1,8 litarski benzinac s G-punjačem, agregat koji je razvijao 162 KS.

Za razliku od verzije Golf Rallye, pokretane istim motorom, Golf GTI G60 je zadržao klasične okrugle farove ali i odustao od širokih lukova oko točkova.

U Italiji je ovih dana ponuđen izvanredno očuvani VW Golf GTI G60 u “Bright Blue Metallic” boji, proizveden 1991. godine, koji je prešao svega 52.072 kilometra!

Iako je automobil u originalnom stanju, malu zabunu unosi podatak trgovca da se ispod haube nalazi motor snage 171 KS!? Bilo kako bilo, Golf G60 ostavlja dobar utisak, s klasičnim BBS felnama, a dodatnu vrijednost mu daje činjenica da je riječ o 5-vratnoj verziji.

Trgovac, firma Tramonti Diffusion, traži 27.000 eura za ovaj raritetni primjerak. Sitnica za ljubitelje kultnog automobila.

 

radiosarajevo.ba

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW