info@autonovosti.com
golf gti rabbit edition
Novosti

Golf GTI Rabbit Edition

234pregleda

Volkswagen America je predstavljanjem modela Golf GTI Rabbit Edition odao počast prvoj generaciji njemačkog snažnog hatchbacka.

Rabbit Edition je dobio crne 18-inčne felne s pet duplih krakova, crni zadnji spojler i crne bočne retrovizore, kao i LED prednja svjetla s Volkswagenovim Adaptive Front-lighting sistemom. Automobil je dostupan u Cornflower plavoj, Urano sivoj, Pure bijeloj i Deep perla crnoj boji.

U unutrašnjosti su patosnice s crvenim koncem i sjedišta s Rabbit oznakama. Što se tiče tehnologije, automobil je dobio sistem ulaska u automobil bez ključa, dugme za pokretanje i gašenje motora, sistem za otkrivanje vozila u slepom uglu, sistem upozorenja na vozilo naprijed i nazad…

golf gti rabbit edition

Rabbit Edition pokreće 2,0 litarski četvorocilindrični motor s turbo punjačem koji isporučuje 228KS. Za zaustavljanje se brinu moćnije kočnice pozajmljene iz Golfa R, a tu je i mehanički diferencijal.

Kombinacija sistema upozorenja na sudar, autonomnog kočenja u hitnim situacijama i sistema za otkrivanje pješaka, sistema za otkrivanje vozila u slijepom uglu, kao i sistema upozorenja na saobraćaj iz vozila sada je opcija na S modelu, ali je standard u ostatku ponude.

Golf i Golf SportWagon su dobili 1,4 litarski četvorocilindrični motor iz nove Jette koji razvija 157KS i 250 Nm obrtnog momenta.

 

autoblog.rs

 


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Leave a Response

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.