info@autonovosti.com
Novosti

I Ferrari kreće sa hibridima

471pregleda

U korak sa vremenom i Ferrari počinje ozbiljnije da se bavi alternativnim pogonima. Za početak može se očekivati makar jedan hibrid.

Iako više detalja nije poznato, neko je bio dobro zainteresovan i uporan da vidi šta se to krčka u Italiji. Zaveden je patent, po kome u skorije vrijeme možemo očekivati makar jedan hibridni model, što stručnjaci nazivaju potezom zamjene za F12 Berlinetta. Međutim, to ne znači da će se stati na jednom modelu, što govori da i Ferrari razmišlja o novim tehnologijama i zdravijoj okolini.

Prema nekim navodima, odnosno nagađanjima, novi Ferrari hibrid mogao bi preći 50 kilometara samo na električni pogon. U patentu stoji da će električni motor biti “posađen” u zadnjem dijelu automobila, tik uz mehanizam mjenjača. Novina je to što inženjeri razmišljaju kako da u pod ugrade što tanje table sa baterijama, kako bi centar gravitacije bio što niži – automobil lakši, što bi uticalo na performanse.

Ferrari se već poslužio malim hibridnim sistemom, koji je ugrađen u poslednju riječ tehnike i dizajna – LaFerrari. Takođe, 2010. je čak predstavljen i hibridni koncept 599, ali od toga se nije dalje otišlo.

cdm.me

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW