info@autonovosti.com
Novosti

J.D.Power utvrdio da je Mitsubishi najpouzdaniji

1.16Kpregleda

J.D. Power, jedna od najprestižnijih svjetskih institucija za ispitivanje tržišta, osnovana u SAD 1968. godine ima od 2002. godine svoju filijalu u Njemačkoj. Preko 15.000 vozača ispitano je u okviru istraživanja o pouzdanosti automobila.

Ispitani vlasnici morali su detaljno da opišu svoja iskustva vezana za njihov automobil u prosjeku za dvije godine. Samo modeli za koje je prikupljeno preko 75 detaljnih odgovora uključeni su u istraživanje. Istraživanje pouzdanosti automobila na kraju je podijeljeno u kategorije kvaliteta, pouzdanosti, atraktivnosti modela i troškova održavanja. Svi odgovori pažljivo su pregledani i tako se odredio poredak zasnovan na učestalosti problema s automobilom.

I ove godine J.D. Power objavio je rezultate ispitivanja pouzdanosti automobila u Njemačkoj na osnovu ličnih iskustava vlasnika (VDS – Vehicle Dependability Study). Na prvom mjestu od ukupno 24 ispitivane automobilske marke našao se Mitsubishi Motors. Kvantifikovan je i analiziran broj nedostataka u poslednjih 12 mjeseci koje su primijetili vlasnici automobila (njih oko 15.000) u Njemačkoj poslije 12-36 mjeseci korišćenja.

Premda je industrijski prosjek po pitanju broja uočenih nedostataka iznosio 127 nedostataka po automobilu (127PP100), rezultat Mitsubishi Motors modela bio je značajno niži, odnosno 77 uočenih nedostataka po automobilu (77PP100). U prošlogodišnjem ispitivanju Mitsubishi Motors je zauzeo takođe odličnu drugu poziciju, što svakako dokazuje da rezultat ovogodišnjeg istraživanje nije slučajan, nego rezultat dugoročnog odnosa marke prema pouzdanosti autombila.

„Pouzdanost ima direktan efekat na prodaju i lojalnost marki kod većine klijenata“, izjavio je Axel Sprenger, direktor Evropskih automobilskih operacija J.D. Power instituta.

Zanimljivo je da je premium brend BMW sa 178 nedostataka ubjedljivo na poslednjem mjestu (26) dok je rumunska Dacia sa 126 nedostataka na 17. mjestu ostavljajući iza sebe Ford, Audi, MINI…

 

netauto.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW