info@autonovosti.com
Automobili

Jaguar F-Type SVR spreman za Ženevu

437pregleda

Na internet su dospjele prve fotografije i tehnički detalji modela F-Type SVR uoči svjetske premijere predviđene za sajam automobila u Ženevi 2016.

Fotografije i podaci preuzeti su iz zvanične brošure, a novi najsnažniji Jaguar F-Type kupcima će biti ponuđen u kupe i kabriolet verziji. Navodi se da je za pogon upotrebljen 5.0 V8 sa kompresorom, poznat iz modela F-Type R, koji je za potrebe SVR varijante pojačan sa 550 na 575 ks, dok maksimalni obrtni moment dostiže 700 Nm Za razliku od R verzije,

Jaguar F-Type SVR biće dostupan sa zadnjim i pogonom na 4 točka. Model kod koga se snaga prenosi na sve točkove opremljen je osmobrzinskim automatskim menjačem uz čiju pomoć od 0 do 100 km/h stiže za 3,7 s, što je za 0,5 s bolji rezultat od Jaguara F-Type R.

Maksimalna brzina kupea je 322 km/h a kabrioleta nešto manja – 312 km/h. Više detalja o novom Jaguaru biće poznato u narednih mjesec dana, uoči zvanične premijere.

A do tada pogledajte galeriju slika OVDJE.

b92.net

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW