info@autonovosti.com
AutomobiliZanimljivosti

Jiangnan TT za 2.150 eura

633pregleda

Iako je stari Suzuki Alto (u Indiji kao Maruti 800) odavno prestao da se proizvodi, u Kini se ovaj mali gradski automobil i dalje nudi kupcima, ali kao Jiangnan TT.

jiangnan-tt-china-1-autonovosti.me-1

Za njegovu proizvodnju u Kini se brine firma Jiangnan Auto (filijala kompanije Zotye Auto), pri čemu bazna verzija sa popustom košta samo 15.800 juana (2.150 eura), a što ga čini najjeftinijim novim automobilom na kineskom tržištu.

Jiangnan-TT-rear-autonovosti.me-4

Naravno, za tu sumu ne možete da očekujete mnogo, pa ovaj automobil sa 4 sjedišta pokreće trocilindrični benzinac od 800 kubika, sa 36KS i 60 Nm, u paru sa četvorostepenim manuelnim mjenjačem.

jiangnan-tt-china-2a-autonovosti.me-3

Najveća brzina koji ovaj mališan (dugačak 330 cm) može da postigne iznosi 120 km/h, dok je potrošnja goriva 5,2 l/100 km.

zotye-tt-int05-autonovosti.me-6

 

auto.blog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW