info@autonovosti.com
WRC

Kalendar za WRC sezonu 2017.

736pregleda

Kalendar za Svjetsko reli prvenstvo 2017. godine je objavljen na svjetskom automobiliskom savjetu u Beču.

Nova uzbudljivo sezona donosi nam povratak Toyote i Citroena, a sastoji se od istih 13 trka kao u 2016. godini. Nova sezona tradicionalno počinje u Monte Karlu u januaru, pa će sadržati mješavinu šljunka, asfaltnog snijega i leda na četiri kontinenta pre zaključenja sezone u Australiji u novembru.

Glavna promjena je da će se reli u Francuskoj voziti u aprilu umjesto dosadašnjeg septembra/oktobra iz razloga da se spriječi otkazivanje eventa zbog velikih kiša koje unište puteve, kao i manje gužve u poslednjoj četvrtini.

Svaka trka prvenstva će po prvi put pozdraviti novu generaciju Svjetskih reli automobila. Dramatični novi izgled odlično će se uklopiti uz dodatnu snagu, manju težinu, veća zadnja krila i više buke što će izazvati više akcije za fanove.

Kalendar je odobren na Svjetskom automobiliskom savjetu u Beču i WRC promoter Oliver Ciesla rekao je da 2017. obećava „uzbuđenja u izobilju.“

„Sezona 2016 donijela je veliku nepredvidljivost, sa šest različitih pobjednika u toku godine“, rekao je Ciesla.

„Povratak bivših svjetskih prvaka učiniće 2017. većom i boljom, a osjećaj iščekivanja izazvan dolaskom novih automobila znači puno toga lijepog za fanove.“

Ciesla kaže da će poslednji mjeseci u sezoni biti manje nagužvani nego pretrpani period u 2016.

„Uprkos velikim naporima svih strana nije bilo moguće uključiti Tursku i Kinu ove godine, ali svi se nadamo da će se to dogoditi u budućnosti.

Rezultat toga je da nema vožnje u septembru. Umjesto da prepravljamo kalendar da bi smanjili prazninu, odlučili smo da ostavimo taj mjesec slobodan da pogledamo potencijalne kandidate za naše evente,“ dodao je Ciesla.


Kalendar trka u WRC za 2017. godinu

1.         Monte-Carlo    19 – 22 January

2.         Sweden            9 – 12 February

3.         Mexico             9 – 12 March

4.         France 6 – 9 April

5.         Argentina          27 – 30 April

6.         Portugal            18 – 21 May

7.         Italy      8 – 11 June

8.         Poland 29 June – 2 July

9.         Finland             27 – 30 July

10.       Germany          17 – 20 August

11.       Spain    5 – 8 October

12.       Great Britain     26 – 29 October

13.       Australia           16 – 19 November

 

trke.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW