info@autonovosti.com
Novosti

KIA na tronu – Nadmašila Porsche

533pregleda
Kia Motors – šampion kvaliteta prema istraživanju J.D. Power-a
  • Kia bolja i od Porsche-a, prošlogodišnjeg pobjednika
  • Kia je prvi non-premium brend koji je osvojio prvo mjesto u istraživanju IQS (u poslednjih 27 godina)
  • Vlasnici Kia vozila u SAD-u u prvih 90 dana vlasništva imali su najmanje problema sa svojim vozilima.

Nakon što se Kia Motors već pozicionirala kao vodeća kompanija industrije u područjima dizajna, kvaliteta i tehnologije, danas je dostigla novi istorijski uspeh. Renomirana institucija J.D. Power proglasila je Kiju ubjedljivim pobjednikom istraživanja IQS (Initial Quality Study) 2016, u kojem je iza sebe ostavila 33 automobilske marke u SAD-u. Po prvi put u poslednjih 27 godina na vrhu lestvice našao se non-premium brend automobila masovne proizvodnje. Glavne zasluge ovog vrhunskog rezultata pripadaju modelima Sportage i Soul, koji su zablistali na prvim mjestima u svojim segmentima, dok su Rio, Forte (Cerato) i Sorento bili među prva tri u svojim kategorijama.

„Biti broj jedan u kvalitetu u cijeloj automobilskoj industriji rezultat je Kijine dugogodišnje predanosti kvalitetu izrade i neprestanim poboljšanjima. Naša predanost odrazila se na mišljenja naših kupaca, koja su najveća potvrda našeg kvaliteta“ rekao je Michael Sprague, glavni izvršni direktor i izvršni podpredsjednik Kia Motors Amerika. „Kao najviše rangirana marka u automobilskoj industriji, nema sumnje da je Kia proizvođač automobila svjetske klase.“

Istina je kako je u zadne četiri godine u SAD-u prodaja Kia vozila u konstantnom rastu, te je danas već prestigla brojku od 600.000 vozila godišnje. U istom periodu naglo se poboljšao i položaj Kije u istraživanjima IQS J.D.Power. Nakon što se 2013. Kia po prvi put uvrstila među prvih 10 brendova, 2015. godine je osvojila odlično 2. mjesto. Ove je godine Kia pobjedila sve, uključujući i luksuzne marke, te je prošlogodišnji pobjednik Porsche, ove godine to mjesto prepustio Kiji.

Istraživanje kvaliteta J.D. Power sprovodi se već 30 godina zaredom, a analiziraju se odgovori vlasnika automobila u 26 segmenata. Početni kvalitet vozila određen je kroz par kriterijuma, a vlasnici vozila ocjenjuju iskustvo vožnje, kvalitet motora i mjenjača. Takođe, analizira se i široki spektar problema vezanih za kvalitet u prvih 90 dana vlasništva vozila.

 

auto.blog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW