info@autonovosti.com
AutomobiliNovosti

KIA Optima i Sportage na Euro NCAP testu dobile 5 zvjezdica

567pregleda

Na nedavno održanim tzv. crash testovima u okviru Euro NCAP ispitivanja bezbednosti vozila, KIA modeli Optima i Sportage osvojili su maksimalnih pet zvjezdica.

kia

Nova Kia Optima i Sportage osvojili su po pet zvjezdica za sigurnost u simulacijama sudara koje su nedavno izveli u nezavisnom evropskom automobilističkom udruženju Euro NCAP. I Optima i Sportage su se odlično poskazali u zaštiti odraslih (89%, odnosno 90% svih mogućih bodova), kao i u zaštiti djece (86% i 83%).

kia

Optima je bila posebno pohvaljena zbog svojih mogućnosti nuđenja visokog stepena sigurnosti za sve putnike pri frontalnom sudaru, kao i u slučaju bočnog udara u prepreku, bez obzira na veličinu putnika ili na to gdje sjede u vozilu. Sportage se takođe iskazao zbog zaštite putnika različite veličine na svim sjedištima, pogotovo kod bočnog sudara.

U nastojanju da svim putnicima pruži najbolju moguću zaštitu, KIA u svojim modelima nudi brojne aktivne sigurnosne tehnologije. Zato ne iznenađuje da su oba modela osvojila 71% svih mogućih bodova u kategoriji sistema aktivne asistencije, što je jedan od najvažnijih djelova nezavisnih Euro NCAP crash testova.

kia

Standardni pomoćni sistem stabilnosti VSM (Vehicle Stability Management) kod oba modela pruža stabilnost u različitim uslovima vožnje, pogotovo kod kočenja u krivinama, jer sistem djeluje zajedno sa sistemom stabilnosti ESC i električnim servo upravljačem. VSM i ESC se aktiviraju odmah nakon što senzori vozila detektuju gubitak prianjanja i tako pomažu vozaču pri održavanju stabilnosti vozila.

kia

Nova Optima može biti opremljena i naprednim radarskim tempomatom koji automatski prilagođava brzinu vozila i time održava bezbjedno odstojanje do vozila ispred.

Pasivna sigurnost je, pored ostalog, obezbijeđena i standardnim sigurnosnim vazdušnim jastucima i serijskim ISOFIX sistemom za dječja sedišta na zadnjoj klupi, koji igra veliku ulogu u zaštiti najmlađih putnika.

PR Kia Srbija
Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW