info@autonovosti.com
moaquito chech supercar
Novosti

“Komarac” iz Češke – Novi superautomobil Mosquito

83pregleda
Ukoliko ste mislili da su RS Škode najbrži češki automobili – bili ste u pravu…ali ne zadugo!

moaquito chech supercar

Češka firma Performance Solutions planira da napravi nešto brže od buduće hibridne Škode Scale RS – drumski legalni superautomobil. Samo ime potiče od britanskog lakog (pretežno) noćnog dvomotornog višenamjenskog bombardera de Havilland DH 98 Mosquito, koji je u svoje vrijeme predstavljao primjer lake gradnje.

moaquito chech supercar

Vjerovatno nije potrebno pominjati da je dizajner Mosquita Tomáš Sabáček veliki fan aviona iz Drugog svjetskog rata i da nije dugo trebalo da traži inspiraciju za lagan i efikasan supersportski automobil!

Ekipa iz Performance Solutionsa je odlučila da napravi 18 ovakvih automobila s fantastičnim specifikacijama; težina od nevjerovatnih 974 kg, potpuno karbonska oplata, Active Ride Control (koji bi trebalo da ujedini elemente aktivnog oslanjanja i aktivne aerodinamike), V8 motor sa 600KS i 650 Nm obrtnog momenta i šestostepenim poluautomatskim mjenjačem.

Sve to uz potpuno prilagodljiv TFT ekran, karbonski enterijer, HUD i takođe karbonska sjedišta.

moaquito chech supercar

 

autoblog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.