info@autonovosti.com
ktm motorcycle
AktuelnostiMotocikli

KTM bi da kupi Ducati, ali i Triumph

1.33Kpregleda

Izvršni direktor kompanije KTM, Štefan Pirer, je i dalje odlučan u namjeri da od Volkswagen Grupe kupi Ducati, a sada se na njegovoj listi želja našao još jedan brend

KTM je nedavno nadmašio Harley-Davidson i postao najveći proizvođač motocikala van Azije.

U 2018, austrijski brend je prodao 261.000 motocikala, nekih 35.000 više od proizvođača iz Milvokija. Međutim, KTM je zaradio 1,75 milijardi dolara, znatno manje od 5 milijardi koje je “pokupio” Harley-Davidson, a razlog je činjenica da su američki motocikli znatno skuplji.

KTM je još uvek četvrti najveći proizvođač na svijetu, iza Honde, Yamahe i Kawasakija. Da bi napao japansku trojku, KTM želi da poveća broj proizvedenih modela male kubikaže, a u tu svrhu se udružio sa indijskom kompanijom Bajaj. Ipak, ambicije rastu i do 2022. KTM želi da poveća prodaju na 400.000 motocikala, a s tom cifrom bi sa trećeg mjesta trebalo da skinu Kawasaki.

Upravo zbog toga Pirer želi da kupi Ducati, a sada je bacio oko i na Triumph. Eventualnom kupovinom oba brenda, KTM bi napravio “ujedinjenu evropsku moto kompaniju”, a svom kontu bi dodao oko 115.000 prodatih motocikala na godišnjem nivou.

Akvizicija kompanije Triumph djeluje kao nemoguća misija, pa nas baš zanima da vidimo kakve adute imaju Austrijanci.

 

moto-berza.com

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW