info@autonovosti.com
Lexus jahta sa 885 KS
Nautika

Lexus jahta sa 885 KS

1.37Kpregleda
Tojota kroz svoj brend Leksus pokazuje da je uspješna ne samo u proizvodnji automobila, već i kada su u pitanju jahte

Lexus jahta sa 885 KS

Proizvođači luksuznih automobila često demonstriraju svoju moć kroz razne projekte kojima svojim klijentima pokazuju koliko su moćni. Nautika je često prisutna kao tema, pa nije rijetko da vidimo jahte koje su dizajnirali čuveni automobilski brendovi.

Lexus jahta sa 885 KS

Najnoviji primjer stiže nam iz Majamija, gdje se nalazi prototip jahte koju je konstruisao Leksus. Duga je 12,7 metara i dizajnirana tako da asocira na tijelo delfina, odnosno, kako se to danas moderno kaže, izgleda organski.

Lexus jahta sa 885 KS

Kapetanu je na raspolaganju veliki displej osetljiv na dodir kojim se kontroliše navigacija, radar, sonar… Ispod palube ima mjesta za šest osoba, a tu je i kvalitetni multimedijalni uređaj. Mala kuhinja i kupatilo takođe se nalaze na jahti.

Lexus jahta sa 885 KS

Napravljena je od dvokomponentnih poliuretanskih smola, impregniranih trakama od ugljenih vlakana koje omogućavaju ovakav oblik. Tojota kaže da je primjenom novih materijala ostvarena ušteda u masi od čak jedne tone u poređenju sa fiberglasom.

Lexus jahta sa 885 KS

Leksusovu jahtu pokreću dva V8 motora zapremine 5,0 litara, odnosno iste mašine koje se nalaze pod haubom modela “RC F” i “LC 500”. Sa ukupno 885 konjskih snaga jahta razvija brzinu od 79 km/h.

Lexus jahta sa 885 KS

 

auto.blog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW