info@autonovosti.com
Formula 1

Marchionne: 10 godina bez titule bi bila tragedija…

1.09Kpregleda

Ferrari je prošle godine značajno popravio svoju formu, a ove sezone se nadaju ravnopravnoj borbi s aktualnim svjetskim šampionima.

Poslednju vozačku titulu za tim iz Maranella je osvojio Kimi Raikkonen 2007. godine, dok je konstruktorska titula poslednji put osvojena 2008. Predsjednik Sergio Marchionne je za Gazzettu dello Sport komentarisao uticaj koji bi na njegov brend imalo osvajanje titule u Formuli 1.

“Kada bi mogli da nanižemo pobjede u Formuli 1, to bi imalo pozitivan uticaj na naš brend. Razgovarao sam sa jednim od naših zastupnika za prodaju automobila i složili smo se da su rezultati iz 2015. brendu pomogli da vrati kredibilitet. Ako ne bi uspjeli da osvojimo titulu u vremenskom periodu od 10 godina, to bi bila tragedija”, rekao je Marchionne.

Modena Motorsport Ferrari Track Days

Ferrarijev predsjednik je imao veliku ulogu u restrukturiranju tima koje je počelo krajem 2014. Na pitanje koji je bio najteži period, Marchionne kaže:

“Prvi mjesec. Kada sam otišao da vidim kako stojimo u cjelokupnom programu Formule 1, shvatio sam da nismo bili kompetitivni.”

“Počistili smo svoje redove. Pobijedili smo jer smo se ponovno fokusirali i počeli da radimo stvari koje su stvarno važne. Dolazak Maurizija Arrivabenea je puno pomogao. On je odličan u stvaranju atmosfere u timu. Zna kako da sastavi ekipu tako da svi rade zajedno.”

Najduži period bez konstruktorske titule za tim iz Maranella je bio onaj od 1983. do 1999., odnosno od 1979. do 2000. bez vozačke titule.

auto.blog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW