info@autonovosti.com
Mazda 3 TCR
Automobili

Mazda 3 TCR

Za razvoj modela Mazda 3 TCR je bio zadužen Long Road Racing

1.1Kpregleda

Mazda 3 TCR je trkačka verzija nove generacije Mazdine trojke

Mazda 3 TCR će svoj debi nastup imati na takmičenju IMSA Michelin Pilot Challenge, koje će biti održano 26. januara naredne godine na Rolex 24 trci. Mazda 3 TCR će moći i da učestvuje na drugim TCR serijama širom svijeta.

Za razvoj modela Mazda 3 TCR je bio zadužen Long Road Racing. Poznato je da Mazdu 3 TCR pokreće turbo motor sa 4 cilindra koji razvija 350 konja i obrtni momenat od 490 Nm, a uparen je sa šestostemenom transmisijom.

Mazda 3 TCR dolazi i sa novim aerodinamičkim paketom koji obuhvata novi prednji spoljer, nove pragove, fiksni zadnji spojler. Točkovi su veličine 18″ sa Michelin Pilot gumama. Tu su i Ohlins amortizeri, a za zaustavljanje su zadužene Brembo kočnice.

Mazda 3 TCR

Cijena po kojoj će se prodavati Mazda 3 TCR iznosi 175.000 dolara.

Mazda 3 TCR

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW