info@autonovosti.com
McLaren 600LT Spider by MSO
Automobili

McLaren 600LT Spider by MSO

361pregleda

McLaren je prošlog mjeseca prikazao i 600LT u Spider verziji (sa trodjelnim tvrdim krovom koji može da se otvara pri brznama do 42 km/h), a kako se i očekivalo ovaj model je u međuvremenu sredio i McLaren Special Operations.

McLaren 600LT Spider by MSO će zvaničnu premijeru imati početkom sledećeg mjeseca na sajmu u Ženevi, pri čemu će poslužiti i kao primjer personalizacije modela 600LT Spider (u pogledu boja, materijala, aerodinamičkih elemenata od ugljeničnih vlakana…).

U ovom slučaju imamo automobil sa Dove Grey bojom, Napier Green detaljima, upadljivijim prednjim spojleom i većim zadnjim difuzorom, vidljivim elementima od ugljeničnih vlakana u satin finišu, tvrdim krovom u MSO Bespoke Carbon Black izdanju, pa sa gloss black 10-krakim točkovima, Napier Green kočionim kliještima, volanom sa Napier Green markerom na 12 sati, laganim sportskim sjedištima od ugljeničnih vlakana i natpisom 600LT, alkantarom u enterijeru, MSO pločicom, kao i sa sistemom McLaren Track Telemetry (MTT).

I 600LT Spider by MSO pokreće 3,8 litarski V8 twin-turbo motor sa 600KS i 620 Nm obrtnog momenta, do 100 km/h ubrzava za 2,9 sekunde i postiže maksimalnih 324 km/h.

Cijena se u vijesti ne navodi pa ovdje samo još podsjećanje da standardni McLaren 600LT Spider košta 201.500 funti.

McLaren 600LT Spider by MSO

autoblog.rs


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW