info@autonovosti.com
McLaren BP23
Automobili

McLaren BP23

521pregleda

Iza kodnog naziva BP23 krije se duhovni naslednik legendarnog trosjeda F1 koji će u svom produkcijskom izdanju biti najbrži McLaren do sada.

McLaren BP23

 

Razvojni prototip BP23 koristi platformu modela 720S, a u britanskoj automobilskoj kompaniji kažu da će naslednik modela P1 biti najbrži McLaren do sada, u čemu će mu svakako pomoći hibridna kombinacija pogona s kojom bi vozač mogao da računa na oko 1.000KS.

McLaren BP23

Već je potvrđeno da će najsnažniji i najbrži McLaren u minimalistički opremljenoj kabini imati tri sjedišta (1+2), što je direktna asocijacija na legendarni model F1 koji je dugo bio najbrži produkcijski automobil.

McLaren BP23

Performansama koje će nuditi, novi trosjed biće direktan konkurent “supersoničnim” modelima AMG Project One i Aston Martin Valkyrie.

McLaren BP23

Prve isporuke kupcima najavljene su za 2019. godinu, a svih 106 planiranih primjeraka (broj proizvedenog modela F1), koji u McLarenu za sada nazivaju “Hyper GT”, već je rasprodato.

 

auto.blog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW