info@autonovosti.com
Novosti

McLaren će ponuditi novi F1 model?

675pregleda
Britanski magazin Autocar piše da će McLaren 2018. godine ponovo ponuditi automobil sa tri sjedišta, sa vozačevim sjedištem postavljenim centralno, po uzoru na legendarni F1.

mclaren-f1-2016-bsy-autocar-761-autonovosti.me-3

Kako se najavljuje, to će biti ultra-brzi i luksuzni novi McLaren hyper-GT sa V8 motorom koji će raspolagati sa više od 700KS, dok će cijena iznositi oko 2 miliona funti.

mclaren-f1-2016-bsy-autocar-762-autonovosti.me-4

Novi McLaren će biti napravljen kao počast nekadašnjem F1 modelu, a kao što se može i očekivati u pitanju će biti automobil u ograničenoj seriji.

mclaren-f1-2016-bsy-autocar-763-autonovosti.me-5

Za pogon bi trebalo da se brine modiifkovana verzija twin-turbo 3,8 litarskog V8 motora, sa više od 700 konja, dok će najveća brzina u svakom slučaju iznositi više od 200 milja na sat (dakle više od 322 km/h). Takođe, očekuje se da će odnos snaga / težina kod ovog modela biti bolja nego kod sadašnjeg 650S.

mclaren-f1-2016-bsy-autocar-760-autonovosti.me-2

Automobil će imati i modifikovani Proactive Chassis Control sistem, kao i kabinu sa miksom nasleđa F1 modela i ultra-modernih materijala. Dio standardne opreme će činiti i poseban set putnih torbi.

 

auto.blog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW