info@autonovosti.com
McLaren Senna GTR
Automobili

McLaren Senna GTR

514pregleda

McLaren je prošle godine predstavio prototip tračkog modela Senna GTR, a sada je pred nama konačno i definitivni serijski model

 

Proizvodnja serijskog automobila će početi u septembru ove godine, uz najavu da će biti napravljeno samo 75 primjeraka. Bez obzira na cijenu od 1.1 milion funti (bez poreza) svi su već unaprijed prodati.

Senna GTR ima 4,0 litarski biturbo V8 motor sa 825KS i 800 Nm obrtnog momenta, što će biti dovoljno da od 0 do 100 km/h ubrza za manje od 2,8 sekundi. Takođe, auto je i lakši (sada 1188 kg bez tečnosti), pri čemu je karoserija od ugljeničnih vlakana.

McLaren Senna GTR

Treba pomenuti i novi aero body kit (veći prednji spojler, širi blatobrani, veći zadnji difuzor…), downforce od 1.000 kg, širi trag točkova, novi dizajn točkova, Pirelli slik gume, mjenjač specijalno optimizovan za trke, kao i napredni prilagodljivi sistem kontrole proklizavanja.

autoblog.rs


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW