info@autonovosti.com
Mercedes-AMG Project ONE
Novosti

Mercedes-AMG Project ONE “uhvaćen” tokom testiranja

574pregleda

Mercedes-AMG project ONE, prvi hieprsportista iz Mercedesa nalazi se u završnim fazama testiranja. Project ONE je predstavljen 2017. godine na salonu automobila u Frankfurtu i to u vidu konceptaMercedes-AMG Project ONE

 

Mercedes je ovih dana i objavio slike sa testiranja u test centru u Millbrooku i tako možda najavio premijeru na predstojećem sajmu u Parizu. Za pokretanje ove “zvijeri” zadužen je motor koji je sličan motoru iz F1 bolida. Dakle, 1,6 litarski turbo V6 hybrid, koji vrti do 11.000 obrtaja u minuti , a tu su i četiri elektromotora. Sve ovo daje ukupnu snagu od nekih 1000 konja.

Podaci o ubrzanju su samo dostupni za brzinu iz mjesta  do 200km/h i iznosi 6 sekundi. Maksimalna brzina je preko 350 km/h. Biće napravljeno 275 primjeraka. Zanimljivo je da se do sada za ovaj model prijavilo 1100 potencijalnih kupaca, kojima očigledno cijena od 2.7 miliona eura ne predstavlja nikakav problem.


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW