info@autonovosti.com
Nautika

Mercedes-Benz Arrow 460 Granturismo jahta

1.56Kpregleda

Mercedes-Benz je predstavio jahtu 2012. godine na Monaco Yacht Showu samo kao koncept, a nedavno je na jugu Francuske okupio nekoliko novinara iz cijelog svijeta kako bi iz prve ruke provjerili završetak prvog modela.

Mercedes-Benz-Arrow-460-Granturismo-autonovosti.me-3

Nastala je u saradnji s proizvođačem jahti Silver Arrows Marine, pod zvaničnim nazivom Mercedes-Benz Arrow460 Granturismo. Model je zaista jedinstven i ima sve odlike projekta Mercedes. Planirana je proizvodnja deset jahti, ograničena na samo jednu po zemlji.

Mercedes-Benz-Arrow-460-Granturismo-autonovosti.me-2

Svaki dizel motor ima 480 konjskih snaga, čime se može postići brzina krstarenja do 30 čvorova. Unutrašnjost odlikuje nubuk koža s oblogama eukaliptusa. Osim toga, dizajneri iz Mercedesa jasno navode da bi svaka jahta trebalo da bude jedinstvena za svog vlasnika, što omogućava beskrajne modifikacije sve dok se poštuju načela dizajna oba brenda.

Mercedes-Benz-Arrow-460-Granturismo-autonovosti.me-1

Brod je predviđen za smještaj do deset osoba u isto vreme. Veliki bočni prozori se uvlače i vjetrobransko staklo se može podići, što znači da putnici mogu udobno da sjede u unutrašnjosti dok uživaju u svestranom pogledu i imaju osjećaj da sjede na otvorenom.

Mercedes-Benz-Arrow-460-Granturismo-autonovosti.me-6

Stolovi i kreveti se mogu produžiti. Druge pogodnosti ovog modela uključuju luksuzna kupatila, odvojene garderobere, klima uređaj, kvalitetan audio sistem, vinski podrum i mašinu za pravljenje leda.

Mercedes-Benz-Arrow-460-Granturismo-autonovosti.me-5

Još nema informacija o cijenama, ali početni izvještaji ukazuju na cijenu od 1,7 miliona dolara.

 

auto.blog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW