info@autonovosti.com
Novosti

Mercedes GLB – špijunske sike

707pregleda

Lovci na auto novitete su tokom testova uhvatili još jedan Mercedesov novitet, i to SUV model GLB koji će se smjestiti između Mercedesa GLA i GLC.

2018-mercedes-benz-glb-starts-testing-with-production-body_1-autonovosti.me-1

Da u Mercedesu pripremaju ovaj model nam je nedavno potvrdila i vijest da je njemački proizvođač zaštitio oznaku GLB, koju će ponijeti novi SUV baziran na MFA2 platformi sa prednjim pogonom (evolucija aktuelne Modular Front-wheel-drive Architecture). Takođe, neke varijante će se nuditi i sa pogonom na sva četiri točka.

2018-mercedes-benz-glb-starts-testing-with-production-body_5-autonovosti.me-2

U Mercedesu nisu zabrinuti zbog eventualne kanibalizacije GLB i GLA modela, uz konstataciju da uvijek postoji dovoljno prostora u gami za dodatna vozila.

Mercedes GLA i GLB će se zato i vizuelno međuosobno dovoljno razlikovati, pri čemu će kod GLB-a veći naglasak biti na nešto prostranjoj kabini, većem prtljažniku i boljim off-road karakteristikama.

2018-mercedes-benz-glb-starts-testing-with-production-body_11-autonovosti.me-3

GLB bi u ponudi trebalo da ima četvorocilindrične turbo motore (benzince i dizelaše) kao i sportsku AMG verziju, a ne treba isključiti ni plug-in hybrid model. Najmanji dizelaši u gami će biti pozajmljeni od Renaulta, kao i kod aktuelnih Mercedesovih kompaktnih modela.

Dok će regularne verzije Mercedesa GLB biti dostupne krajem 2017. godine, sportski GLB AMG se očekuje tokom 2018.

 

auto.blog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW