info@autonovosti.com
Sport

Mik Šumaher u Ferrarijevoj vozačkoj akademiji

848pregleda

Mik Šumaher, sin legendarnog šampiona Formule 1 Mihaela Šumahera, priključio se Ferarijevoj vozačkoj akademiji, prenijeli su britanski mediji iz izvora bliskim italijanskom timu.

19-godišnji njemački automobilista, koji je prije mjesec i po dana u ekipi Prema rejsing prekomandovan iz Formule 3 u Formulu 2, u sklopu novog ugovora je dobio zadatak i da odvoza dvije test vožnje za Ferari.

Mik Šumaher će tako krenuti očevim stopama, koji je sa ekipom Crnog konjića došao do svojih pet šampionskih titula, od ukupno sedam u Formuli 1.

Ferari za sada zvanično nije potvrdio saradnju sa Šumaherom juniorom, ali su ranije iz italijanske ekipe stizale vijesti o interesovanju da mladi Njemac postanje član njihove akademije za vozače.

Iako članstvo u Ferarijevoj akademiji nije sigurna karta za put u Formulu 1, u slučajevima Šarla Leklera i Antonija Đovinacija je ona upravo bila jedna od stanica do najbržeg cirkusa na svijetu. Lekler je tako poslije Ferarijeve akademije došao do Zaubera i sada tima Ferarija u F1, kao i Đovinaci, koji je trenutno u Zauberu.

 

sportklu.rs


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW