info@autonovosti.com
NautikaSport

MOTONAUTIKA – Crna Gora po prvi put na svjetskom šampionatu

1.13Kpregleda

Proteklog vikenda u italijanskom Otrantu, održano je prvo kolo svjetskog šampionata u motonautici (plovila na motorni pogon), u klasi skuteri na vodi. Po ugledu na F1 i motoGP, svjetski šampionat se sastoji iz više kola koja se održavaju širom svijeta.

motonautika-autonovosti.me-1

Najbolji trkači svijeta iz 20 zemalja (uključujući po prvi put i Crnu Goru) takmičili su se u 4 discipline.  Član Sportskog Motonautičkog Saveza Crne Gore, Aleksandar “Aljoša” Petrović, ušao je u finale slobodnog stila (freestyle).  Posle prošlomjesečnog uspjeha, osvojenim drugim mjestom na prvom kolu evropskog šampionata, Petrović je ušao u svjetsko finale kao jedan od pretendenata za mjesto na podijumu.

U prvu trku sam ušao previše napet.  Da li zbog toga ili manjih mehaničkih problema, osvojio sam peto mjesto, čime nisam bio zadovoljan.  Sjutradan, na drugoj trci sam bio mnogo opušteniji, te sam uspio da osvojim četvrto mjesto, što me u sveukupnom bodovnom plasmanu stavlja na solidno četvrto mjesto.  Potajno sam se nadao podijumu, ali sezona je duga, biće još dosta trka, tako da sam zadovoljan dobrim početkom.rekao je Aljoša.

Šampionat se nastavlja za dvije nedjelje u Španiji, a potom se seli u kineski Šangaj.

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW