info@autonovosti.com
dakar reli ruta
Aktuelnosti

Ruta za Dakar 2020.

618pregleda

Kao što je već poznato, Dakar reli će nakon 11 godina napustiti Južnu Ameriku, dok će naredno izdanje biti održano u Saudijskoj Arabiji. Čuvenu trku ćemo narednih pet godina gledati na Arabijskom poluostvu, a sada konačno stižu informacije o ruti za 2020.

Trka će početi na obali Crvenog mora, u Džedi, drugom po veličini gradu u ovoj zemlji. Odatle će vozači otići na sjever, u planinske regione na granici s Jordanom, da bi se potom spustili južnije, do glavnog grada. Jedini dan odmora će imati upravo u Rijadu.

Nakon povratka u akciju, takmičari će napraviti krug kroz južni region, u kojem ne manjka pijeska i dina mamutskih veličina, a završetak trke biće u Al Kidiji. I te kako se priča o odluci ASO da domaćinstvo trke dodijeli Saudijskoj Arabiji, naročito kada su bezbjednost i ljudska prava u pitanju.

S druge strane, Saudijska Arabija je saopštila da planira da uloži značajna sredstva u Dakar, tokom narednih pet godina, a planirano je da se trci priključe još neke okolne zemlje koje ispunjavaju bezbjednosne preduslove. Kao npr. Jordan.

Biće interesantno vidjeti kako će se isplatiti ovaj, pomalo riskantni, potez.

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW