info@autonovosti.com
yugo
Zanimljivosti

Na prodaju Yugo sa samo 700 pređenih kilometara

1.69Kpregleda

Na američkim farmama, u garažama i skladištima povremeno se pronalaze rijetki klasični automobili koji se zatim prodaju po visokim cijenama. Međutim, sada je na prodaju ponuđen jedan nama dobro poznat automobil, a to je legendarni Yugo.

Radi se o modelu Yugo GV proizvedenom u bivšoj Jugoslaviji, koji “leži” u garaži u Merilendu od 1988. godine. Automobil je kratko korišćen i prešao je nešto više od 700 kilometara.

Vlasnik ga je kupio jer je smatrao da je “unikatan i praktičan“, ali ga je rijetko koristio. Nakon što ga je parkirao u garažu, izvadio je akumulator. Iako je automobil u izuzetnom kozmetičkom stanju, vjerovatno mu treba dosta pažnje kako bi ponovo bio u voznom stanju.

Inače, Yugo je u SAD stigao 1985. godine kao najjeftiniji automobil na tržištu, koštao je 3.990 dolara, ali Fox piše da ni ta niska cijena nije mogla da opravda užasnu reputaciju zbog kvaliteta. Na američkom tlu je prodato nešto više od 140.000 primjeraka do 1992. godine.

Ipak, vlasnik za svoj automobil sada traži 9.000 dolara i uz njega nudi još jedan koji može da posluži za rezervne djelove.

 

klix.ba

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW