info@autonovosti.com
le mani ural 2wd
Motocikli

Iz Rusije s ljubavlju – Le Mani Moto Ural 2WD

2.08Kpregleda

Za ovu kreaciju koja nosi naziv “Iz Rusije s ljubavlju” zaslužan je Le Mani Moto. Oni su ovaj ruski motocikl sa prikolicom, Ural 2WD, doveli u izvanredno stanje kao što možete vidjeti na fotografijama.

 

Ural je nesumnjivo najpoznatiji od ruskih proizvođača motocikala. Kompanija se nalazi u gradu Irbitu na planini Ural, a važi za jednog od najpoznatijeg proizvođača motocikala sa prikolicom. Ural je počeo kao licencirana ruska kopija poznatog BMV-a R71. Licenciran je Sovjetskom Savezu 1940. godine, kada je nacistička Njemačka još bila saveznik.

le mani ural 2wd

Kako je rat napredovao i Hitler ušao u sukob sa Sovjetima, fabrika IMZ-Ural je premještena iz Moskve u Irbit na Uralu kako bi se obezbijedila strateška geografska sigurnost.

le mani ural 2wd

U međuvremenu, decenijama Ural je sveobuhvatno redizajniran i sada ne dijeli djelove sa originalnim BMV dizajnom. Ural je značajno nadograđivao komponente, poput Brembo kočnica, ubrizgavanje goriva, LED farova, podesivih Sachs amortizera, aluminijumskih felgi, električnih startera, modernih Denso alternatora, modernih materijala kao i boja.

le mani ural 2wd

le mani ural 2wd

Kada su Gari Capone i Scott Averi iz Le Mani Moto kupili Ural 2WD iz 2006. godinu, počeli su s potpunom restauracijom, svi dijelovi su pregledani, a pojedini i uklonjeni. Potpuno su redizajnirali bočno vješanje na kojem je prikolica i blatobran.

“Rep” motocikla je u potpunosti nanovo napravljen i u njemu se nalazi udubljenje u kojem je postavljeno stop svjetlo. Tu je takođe i sjedište izrađeno u kombinaciji kože i platna. Na zadnjem dijelu prikolice je dominantna “grba”, po uzoru na stara trkačka auta, na koju je pričvršćen naslov za glavu sjedišta prikolice.

Tu je još i mnoštbvo detaljakoji ovaj motocikl čine jedinstvenim i unikatnim.

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW