info@autonovosti.com
KTM 790 Adventure R Rally
Motocikli

KTM 790 Adventure R Rally

1.54Kpregleda

Ako ste mislili da je KTM novi adventure motocikl srednje kategorije odličan, ali nedovoljno ozbiljan, onda će vam se dopasti novo Rally izdanje. Novi model će biti ograničen na svega 500 primjeraka.

KTM 790 Adventure R Rally

Kako austrijska kompanija navodi, novi motocikl je namijenjen vozačima koji traže najzahtjevnije performanse i najbolje ogibljenje. Novi Rally je definitivno poseban, ali to ne treba da rastuži vlasnike postojećih R motocikala, jer je većina djelova već dostupna u KTM-ovom Power Parts katalogu.

Ograničena serija ima isti čelični trelis ram i LC8c paralelni twin agregat sa blizu 100 KS, dok standardno WP ogibljenje mijenja XPLOR PRO jedinica trkačkih specifikacija. To znači dodatnih 30 mm hoda, uz povećanu visinu sjedišta na 910 mm.

Naprijed je XPLOR PRO 7548 viljuška, uz XPLOR PRO 6746 amortizer sa PDS sistemom, dizajniranim da pruži podjednake performanse kao i viljuška.

KTM 790 Adventure R Rally

Rally je dobio i Akrapovič izduv manje težine, štitnike za rezervoar od karbonskih vlakana, kao i kvikšifter+. Tu su i novi grafički paket, novo vjetrobransko staklo i zakrilca, kao i nove felne, trkačko sjedište.

KTM još uvek nije objavio detalje vezane za cijenu, ali bi to trebalo da saznamo prije nego što stigne na tržište u proljeće 2020.

Komentarišući novi model, Hubert Trunkenpolc, jedan od čelnika KTM-a je izjavio da je kompanija htjela da napravi zaista posebnu mašinu za svoje kupce, koja će donijeti ogibljenje gotovo na istom nivou kao pobjednička mašina sa ovogodišnjeg Dakar relija.

KTM 790 Adventure R Rally

 

moto-berza.com

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW