info@autonovosti.com
Novosti

Za sjutra zakazano predstavljanje prvog hibridnog Ferrari automobila

ferrari hybris supercar
290pregleda

Ferrari će 29. maja na posebnoj priredbi u Maranellu predstaviti svoj novi model. Zvanična pozivnica za ovaj događaj je potvrdila da je riječ o hibridno pokretanom vozilu, pri čemu će njegov pogonski sklop razvijati snagu od oko 1000KS.

O ovom vozilu su iz Ferrarija za sada objavili samo da će se raditi o “top-of-the-line modelu” koji će se u ponudi smjestiti “iznad modela 812 Superfast.” Takođe, rečeno je da će moći da se pohvali s performansama superautomobila, kao i da će biti “pravi ljepotan.”

Osnovu njegovog pogonskog sklopa će po svemu sudeći činiti 3,9 litarski twin-turbo V8 motor, ali za sada nema dugih detalja. Neki vjeruju da će uz benzinac tu biti i do tri električna motora. Tu je i pogon na sva četiri točka, dok će ubrzanje do 100 km/h iznositi samo dve sekunde.

Tu je i informacija da će se osnovna cijena kretati oko 600.000 eura, ali više ćemo saznati uskoro.

Na kraju još dodajmo da bi Ferrari trebalo da uskoro predstavi još bar jedan hibridni V6 model. Naime, iz Maranella je već ranije potvrđeno da će predstaviti dva noviteta u septembru kao i još jedan prije kraja godine. Bar jedan od ova tri noviteta će imati hibridni pogonski sklop.

 

autoblog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW