info@autonovosti.com
Motocikli

Honda Africa Twin CRF1100L

2.16Kpregleda

Honda je konačno predstavila novi Africa Twin model, sada prilagođen Euro5 emisionim standardima

Rezultat toga je “CRF1100L” motocikl, što otkriva da japanski adventure-tourer sada ima 86 kubika veću zapreminu, što je očekivano povećanje. Uslijed toga, imamo povećanje od 7% kada je maksimalna snaga u pitanju (101 KS / 75 kW), uz 6% više maksimalnog obrtnog momenta (105 Nm).

Honda Africa Twin u varijanti za 2020. ima neznatno povećanje težine od 6,8 kg. Međutim, to povećanje je i te kako opravdano onim što sada motocikl ima u ponudi.

Honda Africa Twin CRF1100L

Da bi motocikl prilagodila novim emisionim propisima, Honda je poboljšala usisnike i izduvni sistem svog paralelnog twin agregata. Japanci su obratili pažnju na povratne reakcije dobijene od svojih kupaca, kada je prethodno izdanje “Afrike” u pitanju, pa je poradila na šasiji kako bi omogućila bolje upravljačke karakterstike. Uz to, dodat je i aluminijumski zadnji podram, koji može da se skine po potrebi. Tu je i novi dizajn aluminijmske zadnje viljuške, koja je sada lakša, ali čvršća.

Novi motocikl može da se pohvali impresivnim paketom elektronike. To znači šestoosnu inercijalnu mjernu jedinicu (IMU), kontrolu proklizavanja, ABS i DCT. Instrument tabla je 6,5-inčni TFT ekran osjetljiv na dodir, koji radi sa Apple CarPlay softverom. Dodat je i tempomant, izuzetno tražena opcija koju nismo imali na starijim modelima.

Honda će ponuditi dva paketa opreme za Africa Twin. Oba su fokusirana na „off-road“, s tim što će Honda Africa Twin Adventure Sports ES imati više dodataka  u ponudi, rezervoar veće zapremine, Showa elektronski podesivo ogibljenje, grijače ručica, kao i aluminijumski zadnji nosač.

Cjenovno gledano, imaće sledeće varijante: Africa Twin, Africa Twin DCT, Africa Twin Adventure Sports SE, kao i Africa Twin Adventure Sports SE DCT. Čini se da je Honda još jednom spremna da postavi nove standarde u ADV segmentu, ponudivši sposobnu ali cjenovno pristupačnu mašinu.


Pogledajte i VIDEO:


 

moto-berza.com

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW