info@autonovosti.com
Novosti

Najavljen Mercedes-AMG GT C Roadster

558pregleda

Mercedes-AMG GT je promociju imao 2014. godine na sajmu automobila u Parizu, i to prvo u dvije verzije (bazni Mercedes-AMG GT sa 462KS i snažnija verzija AMG GT S sa 510KS).

U međuvremenu se pojavio i Mercedes-AMG GT R koji je zvanično promovisan u junu ove godine na događaju Goodwood Festival of Speed. Podsjećanja radi, Mercedes-AMG GT R pokreće 4,0 litarski bi-turbo V8 motor sa 585KS i 700 Nm obrtnog momenta.

Takođe, uskoro stiže i GT C Roadster verzija sa mekim sklopivim krovom. Jedan maskirani primjerak je nedavno već uhvaćen tokom testova, a sada je pred nama i kraći teaser video kao najava njegove skore promocije na sajmu automobila u Parizu. Njegova prodaja će međutim početi tokom sledeće godine.

I ovdje možemo očekivati verzije sa 462KS i 510KS, a kasnije vjerovatno i R sa 585KS.

Šef Mercedes-AMG-a Tobias Moers je inače još ranije najavio da će ovo u stvari biti sledeći AMG-ov model koji će stići na tržište kao i to da se ne plaši da bi GT Roadster i SL mogli jedan drugome da otimaju kupce jer je potonji grand tourer, dok je prvi “pravi sportski model” pa u stvari ciljaju drugačije kupce.

U svakom slučaju, više detalja o samom automobilu tek slijedi.

 

auto.blog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW