info@autonovosti.com
NovostiPolovni Automobili

Najpopularniji polovni automobili u Evropi

882pregleda

Većina Evropljana preferira da ide provjerenim putem prilikom kupovine polovnih četvorotočkaša. Naravno da korišćeno znači jeftinije, ali upravo glavna mana kupovine automobila koji je prije toga bio u vlasništvu druge osobe, ujedno predstavlja, na svoj specifičan način, najveće uzbuđenje tokom čitavog procesa.

Sa ovim na umu, vrijeme je da saznate koji su najtraženiji polovni automobili u Evropi.

Iako mali krosoveri, kao što je Renault Captur, privlače pažnju na tržištu novih vozila, Golf, Fiesta i Polo ipak nastavljaju da budu najbolje prodavani automobili u Evropi. Nasuprot tome, modeli kompanije Volkswagen zauzimaju drugo mjesto na sceni polovnjaka. Osim uvjek popularne kompaktne limuzine iz Wolfsburga, ostali popularni automobili sa ove liste su premium sedani i jedina stvar koja im je zajednička jeste što su napravljeni u Njemačkoj.

1.BMW serija 3

1

Ako ste iznenađeni, nemojte biti. Čak i u formi 320d, BMW 3 predstavlja iskonsko otjelotvorenje ultimativne mašine za normalnu osobu, koja čak i da nije oduševljena dizelašom, ne može poreći koliko je zapravo dobar dizel motor serije 3. Postoji preko 15.000 korišćenih BMW trojki i to samo u Njemačkoj.

7

Ako ste tanki sa novcem, E46 320d počinje od 1,250€, ali najbolje ponude u smislu starosti, pređene kilometraže i cijena vozila dolaze u formi svih modela E90, koji se mogu naći kod dilera polovnjaka sa mnogo manje od 100,000 pređenih kilometara.

2.Volkswagen Golf

Kada je kompanija Volkswagen predstavila ovu seriju 1974. godine, njen glavni cilj je bio popuniti prazninu koja je nastala nakon prevaziđenog modela Beetle. Nazivan narodnim automobilom, Golf predstavlja radikalno drugačiji pristup žanru jeftinih automobila.

Volkswagen-Golf-5-Ignition-Live

Motor koji se nalazi sa prednje strane ima prenos na prednju osovinu, kompaktne prtljažnike umjesto gepeka, agregate koji se hlade tečnošću umjesto vazduhom, gotovo sve je bilo potpuno drugačije od, ne toliko originalnog, dizajna koji je posjedovao Ferdinand Porše.

volkswagen-golf-vi-2

Svaka generacija Golfa posjeduje svoje probleme, što takođe važi i za svaku opciju motora. Naša preporuka je da se držite podalje jedino od veoma nepouzdanih 1,2 i 1,4 TSI lančanih motora. Još jedna stvar koju bi trebalo izbjegavati jeste problematični DSG automatik, mjenjač suvog kvačila sa sedam brzina. DSG serija sa mokrim kvačilom je mnogo pouzdanijeg dizajna, dok se tečnost i mikrofilter moraju mijenjati na svake tri godine i 60,000 pređenih kilometara.

3.BMW serija 5

BMW-E60-M5-14657

Kada se radi o luksuzu srednje veličine, BMW serija 5 se uklapa u sve definicije ovog pojma. Poznato je da su najpopularniji taksiji u Njemačkoj automobili Mercedes-Benz E-klase, ali je taj model poprilično uopšten. Ovo je činjenica o seriji 5 – njena vozila su druga najbolje prodavana kompanije BMW, odmah nakon kompaktne direktorske limuzine serije 3. Milioni kupaca sigurno ne griješe.

2010-BMW-5-Series

Koji god model da preferirate, nikako nemojte kupovati one opremljene SMG elektrohidrauličnim prenosom brzina. Iako je SMG III bio najbrži mjenjač, pre nego što je Ferrari 599 GTB Fiorano preuzeo titulu, vlasnici modela BMW sa SMG transmisijama daju značaj akronimu “automatizovano manuelni” i svjesni su ozbiljnog gubitka novca. Upozoreni ste.

4.Audi A4

pictureof2005audia418tquattroexterior-l-8cf84891aafca4dd

Svaka generacija A4 je uvjek imala više od jedne zajedničke karakteristike sa Volkswagen Passat modelima. Presvlačenje zapremine kola u lijepu odjeću i nije baš neka definicija premije, ali opet, Volkswagen grupacija je poznata po radu na misteriozan način.

audi-a4-2010-13

Dobra stvar u ovoj podjeli šasije jeste što su određene komponente zamjenjive između modela A4 i Passat, posebno starijih generacija. Još jedan bonus je što je veoma lako pronaći rezervne i zamjenske djelove u slučaju da nešto pođe po zlu, bilo mehanički ili elektronski. Cijena A4 zavisi od toga koliko para imate u kasici prasici, i šta želite od ovog modela.

5.Mercedes-Benz C-Class

Nakon što je Mercedes-Benz zamijenio 190 E (W201) sa C klasom (W202 do W205), trokraka zvijezda se nikada nije osvrtala za sobom. Njemački proizvođač je postepeno umekšavao izgled svoje proslavljene klase, od cigle pa do manjih, modernijih modela i činjenica je da njihova trenutna generacija izgleda savršeno.

Mercedes_Benz-C_Class_W203_mp35_pic_10825

Problem sa ovom serijom jeste njena cijena koja u Nemačkoj počinje sa cifrom od 31,773€ za model C 180 d. W203 i raniji modeli gotovo uvjek dolaze sa previše pređenih kilometara na satu, što je velika mana svim ljudima koji žele svakodnevno da koriste automobil tokom pet godina, bez bilo čega drugog osim redovnog servisa.

 

autoexclusive.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW