info@autonovosti.com
Nova BMW Serija 3
AktuelnostiAutomobili

Nova BMW Serija 3

1.46Kpregleda

Po svemu sudeći nova, sedma generacije serije 3 (G20) će nastaviti tamo gdje je prethodnik (F30) stao. Drugim riječima, i dalje će ostati tzv. benchmak za premium limuzine srednje veličine, odnosno vozilo uz koje će predstavljati samu srž svog segmenta. Glavne karakteristike ovog noviteta su veće dimenzije, atraktivniji izgled, manja masa, bogatija i naprednija oprema kao i viši nivo komfora i bezbjednosti.

Nova BMW Serija 3

Spoljašnji dizajn je moderniji i nešto agresivniji, ali nova serija 3 nije izgubila ništa na eleganciji i prepoznatljivosti. Posebno se ističu nova standardne LED svjetla, izraženija maska motora, kao i pojedini naglašeniji elementi karoserijskih površina. Recimo i da će kupcima prilikom lansiranja na izboru stajati dvije mat i deset metalik boja karoserije.

Nova BMW Serija 3

Nova serija 3 je porasla dimenzijama pa je tako 85 mm duža (4709 mm), a međuosovinsko rastojanje je produženo za 41 mm (2851 mm). Dalje, trag točkova je širi naprijed 43 mm, a pozadi 21 mm, dok je ukupna širina vozila narasla za 16 mm (1827 mm). Visina je narasla za samo 1 mm. Masa vozila je u prosjeku manja za 55 kg, a koeficijent otpora vazduha iznosi 0.26.

Nova BMW Serija 3

Unutrašnjost je “čistija” u odnosu na prethodnika s manje prekidača, ali ujedno modernije i naprednije opremljena. Prednja armatura djeluje jedinstvenije i povezanije. Kokpit je intuitivniji, a posebno se ističe nova digitalna instrument tabla. Tačnije, standardnu opremu čini 5,7-inčni ekran uparen s 8,8-inčnim centralnim ekranom infotainmenta, dok će opciono biti dostupna instrument tabla veličine 12,3 inča uparena sa 10.25-inčnim centralnim ekranom infotainmenta. Bogata lista standardne i opcione opreme se podrazumijeva.

Nova BMW Serija 3

Prilikom lansiranja evropskim kupcima će biti dostupno pet motora. Tačnije, verziju 320i će pokretati 4-cilindrični motor snage 135 kW (185KS), a 330i snage 190 kW (258KS). Ponudu dizelaša će otvoriti 318d snage 110 kW (150KS), a slijedi ga 320d snage 140 kW (190KS). Na početku će jedini 6-cilindrični motor biti onaj u modelu 330d snage 195 kW, odnosno 265KS. Dalje, jedini model koji će na početku biti dostupan s xDrive pogonom na sva četiri točka će biti 320d.

Nova BMW Serija 3

Nova serije 3 će biti dostupna s nizom bezbjednosnih sistema i sistema pomoći vozaču. Posebno treba izdvojiti Active Guard Plus koji je standardni dio opreme svih verzija, a uključuje informaciju o ograničenju brzine, sistem upozorenja na nenamjerni izlazak iz kolovozne trake, upozorenje na predstojeći sudar i nalet na pješaka, automatsko kočenje, prilagodljivi tempomat i sl.

Nova BMW Serija 3

Opcioni Driving Assistant će uključivati aktivni tempomat s funkcijom stop&go, sistem održavanja vozila u kolovoznoj traci, sistem upozorenja na bočni saobraćaj kao i druge pomoćne funkcije koje će povećati bezbjednost putnika i drugih učesnika u saobraćaju. Tu je i novi head-up displej, kao i Intelligent Personal Assistant, odnosno lični asistent.

Nova BMW Serija 3

Prodaja nove serije 3 kreće početkom sledeće godine, a nedugo zatim će biti proširena ponuda motora. Prije svega tu mislimo na verzije M340i i M340i xDrive M Performance čiji 6-cilindrični motor će razvijati 387KS i 500 Nm obrtnog momenta.

 

autonet.hr


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW